top of page
  • Adriano dos Santos

Vega one x Vegan Smart - een vergelijking van producten


Bij een gezonde leefstijl hoort vanzelfsprekend gezond eten


Veel mensen in de huidige maatschappij zijn meer gericht op hun gezondheid dan ooit tevoren. Veel mensen raken zo geïnteresseerd in voedingsshakes omdat ze willen afvallen, hun gewicht willen behouden en hun kwaliteit van leven willen verbeteren.


De voedingsstoffen in deze shakes kunnen een uitgebalanceerde manier zijn om tot een optimale inname van de juiste voedingsstoffen, vezels, vitamines en mineralen en probiotica te komen. Dit is niet alleen voor vegetariers en veganisten maar ook voor omnivoren van belang.


Ik ben zelf al lang enthiousast gebruiker van deze shakes. Het geeft me een vertrouwd gevoel dat ik weet dat ik voldoende voedingstoffen e.e.d binnenkrijg. Ik voel me energieker, mijn spijsvertering verloopt prettiger en ik heb minder vaak een hongergevoel. Maar het is belangrijk te benadrukken dat deze shakes een toevoeging in je maaltijden zijn en niet een vervanging. Dus ik blend deze poeders met veel andere natuurlijke ingredienten zoals notenmeel, fruit, groenten en zelfs gezonde olies.


Ik ben zelf de afgelopen jaren Vega One Nutritional Shake vol overtuiging gebruikt. De smaak en textuur worden vaak bekritiseerd. De meeste recensies van Vega One geven aan dat het poeder vaak wordt gebruikt, omdat de klanten geloven dat het een goed product is als onderdeel van het Vega One Meal Replacement Plan, maar de smaak en textuur van het product laten veel te wensen over.


Degenen die van de smaak hielden, hadden de neiging om het poeder te mengen met fruit zoals bessen of bananen en gebruikten amandelmelk als basis om de shake te mengen. Veel recensenten hielden niet van de 'gruizige' smaak en de 'klei-achtige' resten op de bodem van het glas.


Ik vond de poeder gemengd met fruit en amandelmelk altijd een prima te verorberen shake. Nadeel zou kunnen zijn dat de prijs van een pakket. Die bedraagt bijna 65Euro per container.


Onlangs kwam ik in aanraking met Vegan Smart van Naturade. Dit product is substantieel goedkoper per pot. Ik heb het de afgelopen weken geprobeerd en moet vaststellen dat de smaak geweldig is. Ook de textuur is prima en op internet zie ik veel enthousiaste gebruikers.


Vegan Smart is per gebruikseenheid ongeveer de helft van de prijs van Vega One. Dat vind ik nogal substantieel.


De vraag is natuurlijk hebben de producten voldoende ingredienten om een volwaardig voedingshake te zijn.


Als we kijken naar de opgegeven verschillen dan zien we dat Vegan Smart op een aantal onderdelen substantieel minder levert dan Vega One.


Zo is het op het gebied van op planten gebaseerde proteinen (eiwit) hetzelfde als Vega One (per 40gr poeder krijg je 20gr proteinen). Het heeft wat minder vitaminen en mineralen dan Vega One maar het zit niet te veel verchillen tussen de twee. Het grootste verschil zit hem in het Omega-3 Mengsel (zaden en olies mengels als bronnen van omega 3). Vegansmart heeft 200mg per eenheid terwijl VegaOne 1500mg levert. Dat is echt een groot verschil. Je kunt de Vegansmart verrijken door toevoeging van extra ingredienten zoals een avocado, olijfolie of zaden. Op deze wijze wordt het verchil te verminderd terwijl we het kostenvoordeel grotendeels in stand houden.


Verder blijkt dat VeganSmart een Whole food Complexgebruikt terwijl Vegaone een zogenaamde Green Blendheeft. De samenstelling hiervan is niet te achterhalen maar het zal ongetwijfeld behoorlijk vergelijkbaar zijn.


Vega One gebruikt verder veel antioxidanten terwijl deze niet door Vegan Smart worden aangeboden. Voeg bessen of een beetje curcuma poeder in je shake toe zodat je een extra portie van antioxidanten krijgt.


VegaSmart heeft uiteindelijk 160calorien per eenheid terwijl Vegaone niet verder komt dan 141 calorien. Dit wordt vooral veroorzaakt doordat Vegasmart iets meer zetmeel van goede bronen bevat.


Allesoverziende vind ik VeganSmart een goed alternatief voor VegaOne zeker als je zelf wat extra bronnen van omega 3 toevoegt.


17 views0 comments

Comments


bottom of page