Het Belang van Eiwitten


Ik heb een blog over de psychologie en motivatie achter hoe wij verandering in onze levenstijl en eet gewoontes kunnen doorzetten.


Deze blog voorzie ik je van belangrijke informatie ter ondersteuning van jouw plan. Hier ga je leren over eiwitten.

Eiwitten worden gebruikt als energiebron en voor de opbouw en het herstel van lichaamscellen, waaronder spiercellen. Het proces waarbij je spiercellen nieuwe eiwitten maken, wordt spiereiwitsynthese genoemd. De eiwitsynthese wordt beïnvloed door de hoeveelheid eiwitten die je binnenkrijgt, maar ook door de trainingsschade van de spier- cellen. Als je tijdens het trainen de spieren beschadigt, repareert het lichaam dit door de spieren te voorzien van nieuwe spiereiwitten. Hierdoor is het mogelijk om de spiervezels te laten groeien. 


Wanneer je te weinig eiwitten binnenkrijgt kan dat op de korte termijn leiden tot een daling van de hoeveelheid spiermassa. Op lange termijn leidt een tekort aan eiwitten tot een gebrek aan spierkracht en een verminderde weerstand. Volgens het Voedingscentrum zijn er geen duidelijke aanwijzingen dat veel eiwit schadelijk is voor gezonde volwassenen. Uit voorzorg wordt voor volwassenen een bovengrens aangehouden: niet meer dan een kwart van alle kilocalorieën die je op één dag binnenkrijgt dient uit eiwitten te bestaan. 

Eiwitten dragen bij aan spieropbouw, maar kunnen ook een rol spelen bij vetverlies. Wanneer je vet wilt verliezen, is het belangrijk om voldoende eiwitten te blijven eten om spierafbraak te voorkomen. 


Hoeveel eiwitten jij nodig hebt is afhankelijk van verschillende factoren. Je leeftijd en lichaamsgewicht bijvoorbeeld. Ook je mate van activiteit is belangrijk: de eiwitbehoefte verschilt tussen sporters en niet-sporters, maar ook tussen verschillende type sporters onderling. 

5 views0 comments

Recent Posts

See All
ADS_Vitality_Logo_Grass Green.png
  • Instagram - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle

Join ADS Vitality community!

 

Disclaimer: All information, content, and material are for informational purposes only and are not intended to serve as a substitute for the consultation, diagnosis, and/or medical treatment of a qualified physician or healthcare provider.

Contact info: ADS Vitality is domain administrated by Adriano dos Santos  - info@adsvitality.com - +31 681032499

© 2020 by ADS VITALITY